TRAININGEN

Schenkt u geen Soet, maar wilt u uw barista(‘s) naar een hoger niveau brengen? Wij bieden barista trainingen, die gericht zijn op het zetten van koffie in een horecazaak. Tijdens zo’n training behandelen wij onderwerpen die volgens ons elke barista vaardig in zou moeten zijn.

Barista training:
– Het beperken van melk verspilling;
– Zo schoon mogelijk werken;
– Hoe een espressomachine goed onderhouden;
– Achtergrond informatie: verschillende soorten koffie’s en verwerkingsmethoden;
– Perfecte espresso zetten;
– Hoe koffie proeven;
– Hoe microfoam (fijn melkschuim) maken en schenken;
– Indien gewenst: slow coffee (ook bekend als pour over coffee).

Latte art training:
Tijdens deze cursus focussen wij alleen op het maken van latte art (bijvoorbeeld rosetta’s en tulpen). Indien nodig wordt ook perfect opschuimen en koffierecepten aangeleerd. 

Wij raden aan om de latte art cursus na de barista cursus te doen. In onze ogen is kennis hebben van koffie en een goede cappuccino (of andere melkdrank) maken belangrijker dan mooie latte art. Onze visie is dat een barista niet alleen koffie maakt, maar ook in gesprek kan gaan met de gast. Ons doel is dat elke barista zo’n gesprek ook een adviserende rol kan aannemen. Om dit te bereiken verschaffen wij zoveel mogelijk informatie, zodat de barista een brede kennis heeft over koffie. 

Soet Koffie haar doel is dat uiteindelijk koffie behandeld wordt zoals wijn in een restaurant: een expert (sommelier) die de gast informatie en advies geeft over de vele smaken van het product.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Ook komen wij graag langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Foto’s door Stefan Groenewoud